Van fanfiction naar Diepte en Duisternis

heart tunnel ellenm1Voor de mensen die mij goed kennen is het geen geheim dat ik in mijn puberjaren nogal onder de indruk was van een bepaalde televisieserie. Voor degenen die Party in Parijs hebben gelezen, zal het geen complete verrassing zijn dat die serie Buffy the Vampire Slayer is. Nog steeds heb ik een zwak voor alle films en boeken (en televisieseries) die vampiergerelateerd zijn en ik ben bang dat dat altijd zo zal blijven.

Fanfiction
In die tijd ontdekte ik op internet fanfiction. Mocht je nu denken: What the hell is fanfiction, Jolanda!?, dan zal ik het even kort uitleggen. Het is fictie met in de hoofdrollen personages uit bepaalde televisieseries of films, geschreven door fans.  Er waren websites vol met verhalen over Buffy en haar (vampier)vriendjes. Ik las dat en ik dacht: dát ga ik ook doen. Wat een lol had ik daarin! Wat was het geweldig om te kunnen bepalen wat mijn favoriete karakters ondernamen. En wat een vrijheid om deze verhalen zelf op internet te zetten, zodat ze gelezen konden worden.

Ontdekking
Ik schrijf al lang geen fanfiction meer. De verhalen die ik nu schrijf gaan over personages die ik zelf heb bedacht in plaats van over karakters uit televisieseries. Een tijdje geleden deed ik een ontdekking waar ik zo ongeveer nog blijer van werd dan toen ik sites voor fanfiction ontdekte. Het is sinds een paar jaar mogelijk om vrij makkelijk je eigen boek via bijvoorbeeld de iBookstore beschikbaar te stellen als e-book voor een groot publiek. Wat een vrijheid, wat een mogelijkheden!

Gratis verhalenbundel
In 2007 en 2008 was ik lid van de schrijfgroep Woordenstroom. Een aantal van de verhalen die ik in die tijd schreef, heb ik samengevoegd in een verhalenbundel. Deze heet: Diepte en Duisternis en is vanaf nu verkrijgbaar in de iBookstore en (binnenkort) op Kobo. Gratis en voor niets te downloaden om een saaie avond  door te komen, of om tussendoor te lezen in je pauze op het werk.

Nieuwsgierig geworden? De bundel kun je hier  gratis downloaden! Veel leesplezier.

 

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste (schrijf)nieuwtjes? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!

Twitter
facebook2twitter2goodreads2