Inpakken en wegwezen

Koffers

Het klinkt zo heerlijk. Inpakken en wegwezen.
Je zoekt wat spullen bij elkaar, grist wat leuke kledingstukken uit je kast, bikinietje mee , huppetee, zo de koffer in en je vertrekt. Wie doet je wat?

Bij mij, en waarschijnlijk bij veel meer mensen, werkt dat niet zo. Een paar dagen vóór aanvang van de vakantie begin ik met voorbereiden en inpakken. Spullen als shampoo, douchecrème, tandpasta en tandenborstels neem ik allemaal nieuw mee dus zorg ik dat ik dat in huis heb.
Ik bedenk welke kledingstukken ik mee wil, zoek uit wat nog gewassen moet worden, want uiteraard moet het schoon de koffer in. Overigens kom ik er op de vakantiebestemming altijd achter dat ik veel te veel kleren mee heb, maar op het moment van inpakken vind ik dat nooit. Dat ene blauwe hemdje heb ik echt nodig, net als die witte en die rode. En die twee shirtjes moeten mee, dat jurkje, die broek, mijn spijkerrokje en het hemdje dat nu juist zo leuk daarop staat.

En zo gaat het nog even door.

Ieder jaar bedenk ik mij op de dag voor vertrek ‘dat het allemaal wel meevalt’ en ‘dat ik eigenlijk zo klaar ben’. Uiteindelijk ben ik uren bezig met inpakken en ontelbare keren roep ik: ‘Het past niet meer! Waar moet ik dit nu weer laten?’
Totdat ik met een zucht van verlichting en een harde plof (oké, meerdere harde ploffen) op de Samsonites ga zitten en het klikgeluid van een (moeizaam) sluitende koffer verwelkom. Als ik dan om me heen kijk vraag ik me af hoe het kan dat ik zó lang bezig ben om twee koffers in te pakken. Blijkbaar is het erg veel pas- en meetwerk om daar voor twee volwassenen en een peuter voor acht dagen bagage in te doen.

Dit jaar gaan we twee keer op vakantie. Een weekje Mallorca zit er al op. Overbodig te zeggen dat ons vertrek met veel kofferstress gepaard ging. Ik prijs me gelukkig met een man die in dat soort situaties opperste kalmte kan bewaren (en stiekem ben ik daar ook wel jaloers op).

Binnenkort gaan we nog twee weken naar Callantsoog. Heerlijk. En geen kofferstress. Want die dingen laat ik deze keer gewoon thuis.

(foto: Flickr)

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste (schrijf)nieuwtjes? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!

Twitter
facebook2twitter2goodreads2