Haastige spoed

ZenVorige maand schreef ik over mijn inpakstress voordat ik op vakantie ga. Over de zucht van verlichting als de koffers dicht zijn. Op inpakstress volgt automatisch (bij mij dan) uitpakstress. Het is het vreselijke moment waarop ik erachter kom dat er iets Zeer Belangrijks ontbreekt.

Afgelopen mei waren we acht dagen op Mallorca. En natuurlijk was ik dingen vergeten. Ondergoed, sokken en mijn (nieuwe) bikinibroekje (Zeer Belangrijk!).

Aangezien ik altijd veel te veel meeneem had ik ook nu twee bikini´s ingepakt. Strikt genomen (en helaas) anderhalf. Het viel nog mee. Ik kon gewoon naar het strand in een complete (maar oude) bikini.

Een boxershort.

Wat baalde ik van mezelf. Die vergeetachtigheid werd uiteraard veroorzaakt door mijn inpakstress. Stellig nam ik me voor dat ik het de volgende keer anders zou doen. Ik zou rustig blijven, relaxed. Volledig in zen-modus onze spullen pakken. Want het is best aangenaam als ik mijn spiksplinternieuwe bikini bij me heb. En mijn lief vindt het handig als hij iets meer ondergoed mee heeft in plaats van die ene boxer die hij aanhad bij vertrek en het paar sokken dat hij droeg.

Dit jaar hadden we de luxe om twee keer op vakantie te kunnen. Plaats van bestemming was de tweede keer Callantsoog.

Geen zen.

Het leven gaat echter niet altijd zoals ik het gepland heb. Door omstandigheden besloten we nogal last minute om een dag eerder te vertrekken. Weg rustig en relaxed inpakken. Zo snel mogelijk alles bij elkaar. Hup, de auto in en gaan met die banaan.
Haastige spoed is zelden goed en ik zag op tegen het moment van uitpakken, waarbij ik er vast en zeker achter zou komen dat ik, weer, van alles was vergeten.

In Callantsoog laadde Jan de hele zooi uit de auto en in de caravan en ik verzorgde de rest. En wat bleek? Helemaal niets vergeten. Niks, noppes, nada. Haastige spoed is zelden goed, maar deze keer ging het van een leien dakje.

Zou het dan toch hebben geholpen dat ik geen koffers meenam?

Foto: Flickr

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste (schrijf)nieuwtjes? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!

Twitter
facebook2twitter2goodreads2