Blind date in Barcelona

Blind date in Barcelona-largeOoit was ik in Barcelona. Ik was zestien (nou ja, bijna zeventien) en ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen in de zin van: zonder ouders, maar mét vriendje. Na een gruwelijk lange busreis, waarin in die tijd zelfs nog gerookt mocht worden (alleen achterin, dat dan weer wel) kwamen we aan in Malgrat de Mar.

Hotel pal aan het strand met als kers op de taart een kamer met uitzicht op zee.
Iedere ochtend werden we wakker geblèrd door Tom Jones. In ieder geval door zijn stem, want ik betwijfel dat de oude rocker himself ’s ochtends in de strandtent tegenover ons hotel stond te zingen dat hij graag een kusje wilde.

Twee heerlijke weken vol Tom Jones, zon, zee, strand, liefde en een bungeejump volgden. Een uitstapje naar Barcelona stond op het verlanglijstje. Zo gezegd, zo gedaan en zo kwam het dat mijn lief en ik ons, wéér, in een bus hesen. Een rugzakje met broodjes en andere lekkere dingen erin bezorgden mij een soort van schoolreisjegevoel. Gezelligheid onderweg met mede-vakantiegangers. Af en toe onderbrak onze reisleidster de gezelligheid, omdat ze iets over de omgeving wilde vertellen.

Blijkbaar vond zij ons niet zo gezellig. ‘Jullie kunnen niet stil zijn, dus ik vertel verder niets meer,’ was haar mededeling.  En mijn schoolreisjegevoel was compleet. Maar ach, de zon scheen, we waren er bijna (wat we in volle borst zongen tot grote ergernis van de reisleidster). Wie deed ons wat?

Het was een geweldige dag, een mooie afsluiter van onze vakantie. In Barcelona had ik geen Blind date, maar de indruk van die stad is wel blijven hangen toen ik afgelopen winter mijn korte verhaal voor de zomerbundel ‘Summerlovin’ schreef. De bundel is inmiddels verschenen uitsluitend voor de tablet en e-reader. Mijn verhaal gaat niet over chagrijnige reisleidsters, of over een om zoenen bedelende Tom Jones, maar heeft een flinke dosis liefde, zon, zee en (een klein beetje) strand.

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste (schrijf)nieuwtjes? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!

Twitter
facebook2twitter2goodreads2